KARLSLUNDSSKOLAN SKA BYGGAS OM TILL ÄLDRE- OCH OMSORGSBOENDE.

Skolan är belägen i utkanten av Karlslund, precis där betongparkeringar och höghus övergår till gärden och röda ladugårdar. Byggnaden uppfördes och stod klar år 1848.

Det var för några veckor sedan som Marcus och hans kollegor påbörjade arbetet.

– Vi fick börja med att riva alla gamla ventilationskanaler och aggregat. Då det helt enkelt var för gammalt för att kunna användas. Vi var under rivningsprocessen fyra gubbar på plats, men nu har jag varit själv de sista dagarna, berättar Marcus.

Det ska dras nya ventilationskanaler i alla rum, samt monteras nya centraler och aggregat nere i källaren.

– Det mesta följer faktiskt standardutförande, trots att fastigheten har över 170 år på nacken. Men det uppkommer lite överraskningar emellanåt, vilket ibland leder till att man får fatta egna beslut och frångå den ursprungliga planen.

Vilket föredrar du: nyproduktion eller detta?

– Svårt att säga. Jag gillar båda, och variationen är bäst. Men ett projekt som det här är kul nu när man arbetat med detta i några år – för det krävs att man är lite sakkunnig, och kan kommunicera med de andra yrkesgrupperna när det uppkommer oväntade hinder. Något som kanske är svårt i början av en karriär, oavsett yrkesgrupp, konterar Marcus.

KARLSLUNDSSKOLAN SKA BYGGAS OM TILL ÄLDRE- OCH OMSORGSBOENDE.

Skolan är belägen i utkanten av Karlslund, precis där betongparkeringar och höghus övergår till gärden och röda ladugårdar. Byggnaden uppfördes och stod...

Läs Mer

ALEXANDER KOMBINERAR BANDY OCH JOBB

Alexander Adeheimer kom till Örebro för att spela Bandy för ungefär två år sedan. Han fick ganska snabbt erbjudande om att få...

Läs Mer

Från Haparanda till Strängnäs

Jonas Edsborn flyttade till Örebro när han skulle välja gymnasium. Idag är han 38 år, har fru och tre barn och är...

Läs Mer