NYA LOKALER TILL THORÉN BUSINESS SCHOOL

Idag är Emanuelsson VVS i Örebro och arbetar med deras hittills största projekt. Kristian Binning, ledande montör på byrån, är på plats och uppdaterar oss med detaljer om arbetet.

Bakom Tingsrätten i Norra Örebro står en gammal byggnad inför en renovering och tillbyggnation. Den gamla byggnaden består av sju våningar och tillbyggnationen av fyra. Bygget har fått namnet Kvarter Lagerhuset och kommer till sommaren stå som gymnasieskola för Thorén Business School.

Emanuelsson VVS har varit på plats på bygget sedan augusti och monterat ventilationsledningar. Det är Asplunds Bygg och Abrahamsson Bygg som beställt arbetet av dem. Uppgiften är att innan maj 2020 hinna installera ventilation i alla klassrum och allmänna rum, och sedan koppla samman dessa till fem aggregat.

Vad har ni hunnit göra sedan i somras?
– Vi är så gott som klara med all ventilation i den nya byggnaden. I den gamla pågår fortfarande en del renoveringsarbete, men vi kommer snart kunna påbörja vårt arbete även där, berättar Kristian Binning som är ledande montör på byrån.

När all ventilation är på plats, efter årsskiftet, kommer ett innertak att byggas för att täcka ledningarna. När taket väl är på plats får Emanuelsson VVS komma tillbaka till bygget och sätta dit alla ventiler i väggar och tak som öppnar upp till ventilationssystemet.

– Detta beräknas vi få göra i maj någon gång, förklarar Kristian. Men innan dess ska vi inte bara hinna montera resterande ventilation, utan också installera alla aggregat i de olika fläktrummen. Eftersom aggregaten är så stora kommer mycket av vår tid gå åt till att flytta, montera och installera dem. Detta arbete sätter vi således igång med redan nu i veckan. Som ni förstår finns det mycket att göra på ett sånt här stort projekt, tillägger han och ler.

Ja, hur känns det att få vara en del av byråns största projekt hittills?
– Det känns jätteroligt såklart. Vi är tacksamma att våra beställare har gett oss förtroendet och vi kämpar givetvis på för att leverera bästa möjliga resultat. Hittills har det gått fantastiskt bra och våra förhoppningar är att det kommer fortsätta så, ända in i mål, avslutar Kristian.

VÄRMEN ÅTERVINNS I NY ANLÄGGNING TILL VATTENFALL

Vattenfall är Sveriges största producent av fossilfri el. När deras nya kontor byggs i Nyköping är Emanuelsson VVS på plats för att...

Läs Mer

SMART OCH ENERGIEFFEKTIV LÖSNING TILL NYTT TELE2-KONTOR

Ett nytt kontor byggs i Kista där Tele2 ska flytta in. Emanuelsson VVS-Byrå var med redan i projekteringsfasen för att få ihop...

Läs Mer

FLER BOSTÄDER I KUMLA – DÅ ÄR EMANUELSSON VVS PÅ PLATS

Bostadshusen i kvarter Orgeltramparen ska växa med två våningar vardera. Nu har renoveringen och förberedelserna för tillbyggnationerna börjat och Marcus Löfkvist från...

Läs Mer