SVANENMÄRKT I BARKARBYSTADEN: ”VÅRT STÖRSTA PROJEKT HITTILLS”

I Barkarbystaden bygger Moelven cirka 200 studentbostäder, förskola, LSS-boende och affärslokal på beställning av K2A Fastigheter. Ett helt nytt område växer fram utanför Stockholm. Det Svanenmärkta projektet är ett av de största hittills för Emanuelsson VVS som ansvarar för all ventilation.

 – Det här är vårt största projekt hittills, både åt Moelven och i Stockholm. Vi kommer att dra igång här på riktigt med ventilationen i början på januari, berättar Matthias Backtemo, projektledare på Emanuelsson VVS.

Till årsskiftet 21–22 ska byggnaderna vara redo för inflytt och markarbetet började redan i våras. Det är först i vecka tre som montörerna kommer att vara på plats, men Emanuelsson VVS har varit med redan under projekteringsfasen.

– Vi har ritat och projekterat all ventilation. Sen har ju vi levererat allt material ner till Moelvens fabrik i Säffle där modulerna monterats med liggande kanaler. Dem kopplar vi ihop sen och syr ihop vindar, schakt och lägenheter och gör kompletteringar med don.

 

”VI RINGDE PÅ TISDAGEN OCH
FICK DEM PÅ TORSDAGEN”

 

De cirka 200 lägenhetsmodulerna som kommer från Säffle-fabriken är Svanenmärkta och förberedda för smidig installation. I LSS-boendet, affärslokalen och förskolan i två plan görs all ventilation från grunden. Allt som utförs av entreprenörerna på projektet är Svanenmärkt, från materialval, till lim och återvinningsprocessen.

Emanuelsson VVS har gjort många projekt tillsammans med Moelven tidigare och den här gången, precis som vid en förskola som byggdes i Bålsta, är det Fredrik Deodorsson som är en av de ansvariga för platsledningen på projektet.

– Det ska bli roligt att arbeta tillsammans igen. Matthias och gänget är riktigt bra. Tidigare i projektet behövde vi till exempel måttbeställda kanaler till transformatorstationerna med väldigt kort varsel. Vi ringde på tisdagen och fick dem på torsdagen, precis innan håldäcken lades och byggdes igen. Det var otroligt bra, säger Fredrik Deodorsson och Matthias fyller i.

– Ja det var snabba ryck där men det löste sig ju fint. Jag håller med om att det blir kul att arbeta tillsammans igen. Moelven har alltid bra projekt för montörerna och det är duktiga grabbar som leder projektet. Det känns som ett väldigt kul jobb för oss!

NY VENTILATION TILL 108 LÄGENHETER HOS ÖBO

ÖBO renoverar Vindhjulet. Bostadsområdet i Västhaga som består av totalt 17 hus och 204 lägenheter renoveras i två etapper. Den första etappen...

Läs Mer

SVANENMÄRKT I BARKARBYSTADEN: ”VÅRT STÖRSTA PROJEKT HITTILLS”

I Barkarbystaden bygger Moelven cirka 200 studentbostäder, förskola, LSS-boende och affärslokal på beställning av K2A Fastigheter. Ett helt nytt område växer fram...

Läs Mer

VÄRMEN ÅTERVINNS I NY ANLÄGGNING TILL VATTENFALL

Vattenfall är Sveriges största producent av fossilfri el. När deras nya kontor byggs i Nyköping är Emanuelsson VVS på plats för att...

Läs Mer