ÅSBRO SKOLA BYGGS UT MED BOMAN & SVAHN: ”BRA PLANERING”

På beställning av Boman & Svahn som bygger ut Åsbro skola är Emanuelsson VVS där och installerar ventilationsanläggningen. Marcus Löfkvist är en av två montörer på plats och han uppskattar både planeringen och projektet i Åsbro.

Den första vårsolen skiner över Åsbro skola och det råder feststämning bland eleverna på skolgården. Inne på bygget lyser solen inte lika starkt men stämningen är på topp ändå.

– Det går bra! Det är inga konstigheter här. Det enda som är lite speciellt med projektet rent arbetstekniskt är att fläktrummet finns i en befintlig byggnad istället för i påbyggnationen. Där blir det en lösning över taket, men det kommer att bli bra. Jag håller på med det just nu.

Den 250 kvadratmeter stora tillbyggnationen kommer att knyta an till två av Åsbro skolas befintliga byggnadskroppar. Här blir det bland annat utrymmen för personal, skolsköterska och pedagoger med Boman & Svahn som totalentreprenör för projektet.

– Vi har jobbat ihop en del tidigare och det är bra planering och samarbetsvilja, så det funkar väldigt bra. Vi har varit här i en vecka ungefär och är stort sett klara med all montering redan. Under förra veckan var vi nästan själva här så då kunde vi köra på ordentligt. Det var skönt och har nog gått ganska fort för oss tack vare det.

Projektet är lite av ett standardprojekt för Marcus och Emanuelsson VVS. För Marcus är det också ett välkommet miljöombyte från ett större projekt.

– Jag väntar lite på att etapp 2 av Orgeltramparen ska dra igång där jag har varit i ett år. Det har blivit ett break på några månader mellan etapperna, nu är det snart dags att börja där igen. Det rullar på bra men det är också skönt att få några andra projekt som det här projektet mellan etapperna, avslutar Marcus som förra sommaren firade tio år på företaget.

97 NYA STUDENTLÄGENHETER I STOCKHOLM: ”SVANENMÄRKT PROJEKT”

Emanuelsson VVS utför ännu ett projekt tillsammans med Moelven. Den här gången rör det sig om ett flerbostadshus med lågt klimatavtryck och...

Läs Mer

MOELVEN: ”FÖRHOPPNINGEN ÄR ETT RENT PROTOKOLL”

I Uppsala installerar Emanuelssons Stockholmsfilial ventilationen till ett helt nytt långtidshotell. Med smidiga och välplanerade moduler flyter arbetet på bra för Emanuelsson...

Läs Mer

SUMBAT OCH BOBUR ÄR FÖRETAGETS SENASTE REKRYTERINGAR

Sumbat och Bobur började arbeta samtidigt och är de senaste rekryteringarna till Emanuelssons filial i Stockholm. Med erfarenhet inom VVS-yrket åker vännerna...

Läs Mer