FLER BOSTÄDER I KUMLA – DÅ ÄR EMANUELSSON VVS PÅ PLATS

Bostadshusen i kvarter Orgeltramparen ska växa med två våningar vardera. Nu har renoveringen och förberedelserna för tillbyggnationerna börjat och Marcus Löfkvist från Emanuelsson VVS är på plats för att planera all ventilation. Men idag är ingen vanlig dag.

– Jag gör min andra dag här på projektet och allt känns väldigt bra även om det fortfarande är i ett väldigt tidigt skede, säger Marcus som fyller 30 år på dagen när vi träffar honom. 

 Kvarter Orgeltramparen i Kumla består av totalt sex huskroppar som i dagsläget rymmer 97 lägenheter. När projektet är klart kommer huskropparna vara två våningar högre och ha ytterligare 27 lägenheter. Kumla Bostäder äger bostadshusen och på beställning av Asplunds bygg ansvarar Emanuelsson VVS för all ventilation till lägenheterna.

– Jag gör min andra dag här på projektet och allt känns väldigt bra även om det fortfarande är i ett väldigt tidigt skede. Vi är inne på etapp 1 av totalt sex etapper så för stunden är det mest planering och att jag exempelvis märker ut var alla rör ska vara. När håltagarna varit här och elektrikerna är färdiga kan jag sätta igång inne i den första etappens lägenheter, säger Marcus och fortsätter.

– Något som sticker ut är att fläktaggregatet står i källaren istället för på vinden. Men det är inga konstigheter egentligen. Oftast är det mer rör uppifrån och bara ett rör längst ner, nu är det bara att tänka tvärtom. Funktionen blir ju densamma. För de nya våningarna som byggs ska ventilationen ligga i golvet och på andra ställen drar vi rören i taket.

Marcus visslar när han märker ut för håltagarna var rören ska dras och han är på märkbart bra humör. Under helgen som var firade han sin 30-årsdag i förskott tillsammans med släkt och vänner, och under året kommer det finnas fler anledningar att fira.

– Nu fyller jag 30 år och känner mig starkare än någonsin. Jag och familjen håller på och bygger hus där hemma och jag trivs otroligt bra på jobbet. I juni har jag faktiskt jobbat på Emanuelsson VVS i tio år vilket är ett kvitto på hur bra jag trivs. Jag hoppas att det blir ett fint jubileumsfirande då, avslutar Marcus och skrattar.

97 NYA STUDENTLÄGENHETER I STOCKHOLM: ”SVANENMÄRKT PROJEKT”

Emanuelsson VVS utför ännu ett projekt tillsammans med Moelven. Den här gången rör det sig om ett flerbostadshus med lågt klimatavtryck och...

Läs Mer

MOELVEN: ”FÖRHOPPNINGEN ÄR ETT RENT PROTOKOLL”

I Uppsala installerar Emanuelssons Stockholmsfilial ventilationen till ett helt nytt långtidshotell. Med smidiga och välplanerade moduler flyter arbetet på bra för Emanuelsson...

Läs Mer

SUMBAT OCH BOBUR ÄR FÖRETAGETS SENASTE REKRYTERINGAR

Sumbat och Bobur började arbeta samtidigt och är de senaste rekryteringarna till Emanuelssons filial i Stockholm. Med erfarenhet inom VVS-yrket åker vännerna...

Läs Mer