KRISTER PACKAR HUSBILEN OCH GÅR I PENSION

Emanuelssons VVS sysslar mestadels med stora byggprojekt. Men något som ofta hamnar i skymundan är servicesidan, och framförallt servicemannen själv – Krister Gustafsson.

Krister har jobbat som serviceansvarig på Emanuelssons VVS i fem år, och har innan det en lång erfarenhet av just service- och reparationsarbeten.

– Jag jobbade med hemelektronik under många år, och efter det var jag på en annan VVS-firma innan jag hamnade här, säger Krister.

Krister är 69 år och skulle ha gått i pension redan vid 65. Men så vart det inte.

– Tanken var att jag skulle slutat när jag var 65. Men dels så trivs jag så pass bra här och sedan så blir man ganska begränsad ekonomiskt när man går i pension, så jag har valt att fortsätta några år. Sen har Uffe (Ulf Emanuelsson, VD och ägare) bett mig stanna kvar. Jag har jobbat fyra dagar i veckan de sista åren och vi har även provat att köra tre dagar i veckan, men det har väl funkar sådär, skrattar Krister.

Men nu ska det alltså bli Kristers sista år på Emanuelssons VVS, och i september räknar han med att få packa husbilen och gå i pension, på riktigt.

– Jag och frugan kommer att ta husbilen ner till Spanien och Portugal över vintern. Det ska bli riktigt skönt.

Handen på hjärtat, hur känns det att gå i pension?

– Det känns bra. Även om jag kommer sakna alla fantastiska kollegor såklart. Jag känner att jag gjort mitt, och vem vet – kanske blir det något gästspel framöver, säger Krister och ler.

Vi önskar den husbilssemestrande pensionären all lycka i framtiden, och hoppas inom kort kunna presentera ett nytt reportage med Krister. Då ifrån varmare breddgrader!

97 NYA STUDENTLÄGENHETER I STOCKHOLM: ”SVANENMÄRKT PROJEKT”

Emanuelsson VVS utför ännu ett projekt tillsammans med Moelven. Den här gången rör det sig om ett flerbostadshus med lågt klimatavtryck och...

Läs Mer

MOELVEN: ”FÖRHOPPNINGEN ÄR ETT RENT PROTOKOLL”

I Uppsala installerar Emanuelssons Stockholmsfilial ventilationen till ett helt nytt långtidshotell. Med smidiga och välplanerade moduler flyter arbetet på bra för Emanuelsson...

Läs Mer

SUMBAT OCH BOBUR ÄR FÖRETAGETS SENASTE REKRYTERINGAR

Sumbat och Bobur började arbeta samtidigt och är de senaste rekryteringarna till Emanuelssons filial i Stockholm. Med erfarenhet inom VVS-yrket åker vännerna...

Läs Mer