MARCUS TRIVS PÅ EMANUELSSONS

Richo IT Partner bygger nya kontorslokaler på Aspholmen, Örebro. Emanuelssons VVS är anlitade för att utföra allt ventilationsarbete på bygget. Idag träffar vi Marcus Löfqvist, som har jobbat på Emanuelssons VVS sedan han slutade gymnasiet för sju år sedan.

– Jag gick snickeri och betong på gymnasiet, men efter diverse praktikplatser kände jag att det inte riktigt var något för mig. Jag fick kontakt med Ulf (Emanuelsson, grundare och VD för Emanuelssons VVS) som gav mig chansen att börja jobba här. Något jag nu i efterhand är otroligt tacksam för, säger Marcus.

Du trivs alltså ganska bra på jobbet?

– Ja, jag trivs jättebra. Jag tror att detta är en av stans bästa arbetsgivare. Man har förståelse för oss anställda, samtidigt som det alltid är raka puckar, konstaterar Marcus och fortsätter:

– En annan stor fördel med det här företaget är att man får mycket eget ansvar och får sköta mycket planering själv. Vilket såklart leder till att man känner sig mera delaktig i allt man utför. Sen så får man ju självklart ringa till Ulf ibland om det uppkommer frågor, och då får man alltid bra svar. Han har otroligt bra koll på alla byggen vi har igång.

På Emanuelssons VVS tillämpas alltså uttrycket ”frihet under ansvar”, vilket Marcus tror kan vara en av orsakerna till att deras byggen allt som oftast går bra. Men hur ligger man egentligen till här på Aspholmen?

– Vi har varit här i sex månader totalt. Jag kom hit för två veckor sedan, när jag fick ta över bygget ifrån en kollega som blivit sjukskriven. Till en början så var det lite rörigt innan man kom in allt, men kan man det här så tar det inte så lång tid att sätta sig in i ett bygge som detta, då det är ganska standard, berättar Marcus.

När ska ni vara klara här?

– Vi ska vara klara vecka 39. Så det börjar dra ihop sig, och jag ska inte sticka under stolen med att det faktiskt är lite småstressigt nu på slutet. Men allt handlar om planering, planerar man bra så blir det bra, avslutar Marcus.

97 NYA STUDENTLÄGENHETER I STOCKHOLM: ”SVANENMÄRKT PROJEKT”

Emanuelsson VVS utför ännu ett projekt tillsammans med Moelven. Den här gången rör det sig om ett flerbostadshus med lågt klimatavtryck och...

Läs Mer

MOELVEN: ”FÖRHOPPNINGEN ÄR ETT RENT PROTOKOLL”

I Uppsala installerar Emanuelssons Stockholmsfilial ventilationen till ett helt nytt långtidshotell. Med smidiga och välplanerade moduler flyter arbetet på bra för Emanuelsson...

Läs Mer

SUMBAT OCH BOBUR ÄR FÖRETAGETS SENASTE REKRYTERINGAR

Sumbat och Bobur började arbeta samtidigt och är de senaste rekryteringarna till Emanuelssons filial i Stockholm. Med erfarenhet inom VVS-yrket åker vännerna...

Läs Mer