RENOVERING I ASKERSUND

Askersundsbostäder med ÅV-Bygg som huvudentreprenör renoverar ett radhusområde på Fågelvägen i Askersund. Emanuelssons VVS har anlitats för att utföra allt ventilationsarbete i samband med renoveringarna.

Det är en frostbiten morgon i Askersund när en arbetsledare ifrån ÅV-Bygg visar oss runt på arbetsplatsen. Vi leds in fläktrummet på den färdigställda byggnaden. I fläktrummet är styrcentralen belägen, vilket är utgångspunkten för hela ventilationssystemet.

– Vi är mycket nöjda med Emanuelssons VVS. De har hållit tidsplanen bra och utfört sitt arbete väl, säger Arbetsledaren, och öppnar en renslucka till lägenheten under oss.

Renoveringsprojektet påbörjades redan under 2014, men John Eklund, ansvarig för bygget ifrån Emanuelssons sida, kom till bygget efter att ÅV-Bygg tog över arbetet ifrån en annan entreprenör, hösten 2016.

– Hittills, sedan att Åv-Bygg tog över, har vi färdigställt ventilationssystemet i två av tre hus. Nästa steg är att montera ventilation i servicebyggnaden, vilken innefattar två tvättstugor och en samlingslokal. Vartefter vi ska påbörja montage av ventilationssystemet på vinden i den sista fastigheten, berättar John.

Bygget beräknas stå helt färdigt till sommaren 2018, en tidsplan som inte oroar John märkvärt:

– Vi ligger i fas med tidsplanen. Några moment har inneburit en viss stress, men stämningen på bygget har överlag varit god, konstaterar John.

Byggprojekt kan ibland uppfattas som synonymt med viss stress. Ett faktum som gör känslan och stämningen på både bygget och företaget viktig. Hur upplever du stämningen på företget?

– Jag upplever stämningen som mycket positiv. Vi kommer väldigt bra överens på företaget och samarbetar därför också väl. Det är dessutom ofta en stor variation i arbetsuppgifterna mellan olika projekt och från dag till dag, vilket gör att arbetet sällan upplevs som enformigt, avslutar John.

97 NYA STUDENTLÄGENHETER I STOCKHOLM: ”SVANENMÄRKT PROJEKT”

Emanuelsson VVS utför ännu ett projekt tillsammans med Moelven. Den här gången rör det sig om ett flerbostadshus med lågt klimatavtryck och...

Läs Mer

MOELVEN: ”FÖRHOPPNINGEN ÄR ETT RENT PROTOKOLL”

I Uppsala installerar Emanuelssons Stockholmsfilial ventilationen till ett helt nytt långtidshotell. Med smidiga och välplanerade moduler flyter arbetet på bra för Emanuelsson...

Läs Mer

SUMBAT OCH BOBUR ÄR FÖRETAGETS SENASTE REKRYTERINGAR

Sumbat och Bobur började arbeta samtidigt och är de senaste rekryteringarna till Emanuelssons filial i Stockholm. Med erfarenhet inom VVS-yrket åker vännerna...

Läs Mer