RENOVERINGSARBETE I STRÄNGNÄS

Emanuelssons VVS har största delen av sin verksamhet i Örebro, men man är också verksamma långt utanför länsgränserna. Just för tillfället i Strängnäs, där en kontorsbyggnad skall byggas om till 31 stycken lägenheter. Fastigheten, som uppmäter dryga 3000 kvadratmeter, förvärvades av det Örebrobaserade fastighetsföretaget Esswege Fastigheter AB under 90-talet.

Tre veckor in i det omfattande renoveringsprojektet besöker vi Gabriel Vaahto, arbetsledare på Emanuelssons VVS, och hans två kollegor Kristian och John.

– Just nu är vi på kallvinden och drar kanalsystem till lägenheterna på översta våningen. Det är ett riktigt skitgöra rent ut sagt. Mörkt, kallt, dammigt och trångt. Kristian och John förtjänar all respekt för att de utför detta utan minsta gnäll, säger Gabriel.

Att utföra uppdrag en sådan här bit ifrån Örebro medför givetvis vissa utmaningar för Gabriel och hans kollegor. Det största problemet är att arbetare och arbetsledning inte på ett snabbt sätt kan sammanstråla för att diskutera eventuella problem på plats. Rent materialmässigt är det inga större problem, bara man planerar bra, menar Gabriel.

Fastigheten byggdes under tidigt 1900-tal. Vilket gör att det inte alltid är lätt att följa arkitekternas ritningar till punkt och pricka.

– För vår del är de största problemen att klara arkitektens önskemål och krav på färdiga takhöjder i lägenheterna. Rent arbetsmässigt kan det givetvis dyka upp oväntade hinder i gamla hus men det känns som vi är i trygga händer hos OBK (OBK Sverige AB, totalentreprenör för projektet), konstaterar Gabriel.

Emanuelssons VVS kommer att ha personal på plats under hela projekttiden, som sträcker sig fram till och med januari 2019.

– Just nu är vi tre stycken på bygget, vilket vi kommer att vara en tid framöver. Sedan när vi närmar oss slutet så hoppas jag att vi kan dra ned lite på personalstyrkan här. Så länge allt går som det skall, tillägger Gabriel.

97 NYA STUDENTLÄGENHETER I STOCKHOLM: ”SVANENMÄRKT PROJEKT”

Emanuelsson VVS utför ännu ett projekt tillsammans med Moelven. Den här gången rör det sig om ett flerbostadshus med lågt klimatavtryck och...

Läs Mer

MOELVEN: ”FÖRHOPPNINGEN ÄR ETT RENT PROTOKOLL”

I Uppsala installerar Emanuelssons Stockholmsfilial ventilationen till ett helt nytt långtidshotell. Med smidiga och välplanerade moduler flyter arbetet på bra för Emanuelsson...

Läs Mer

SUMBAT OCH BOBUR ÄR FÖRETAGETS SENASTE REKRYTERINGAR

Sumbat och Bobur började arbeta samtidigt och är de senaste rekryteringarna till Emanuelssons filial i Stockholm. Med erfarenhet inom VVS-yrket åker vännerna...

Läs Mer