SVANENMÄRKT I BARKARBYSTADEN: ”VÅRT STÖRSTA PROJEKT HITTILLS”

I Barkarbystaden bygger Moelven cirka 200 studentbostäder, förskola, LSS-boende och affärslokal på beställning av K2A Fastigheter. Ett helt nytt område växer fram utanför Stockholm. Det Svanenmärkta projektet är ett av de största hittills för Emanuelsson VVS som ansvarar för all ventilation.

 – Det här är vårt största projekt hittills, både åt Moelven och i Stockholm. Vi kommer att dra igång här på riktigt med ventilationen i början på januari, berättar Matthias Backtemo, projektledare på Emanuelsson VVS.

Till årsskiftet 21–22 ska byggnaderna vara redo för inflytt och markarbetet började redan i våras. Det är först i vecka tre som montörerna kommer att vara på plats, men Emanuelsson VVS har varit med redan under projekteringsfasen.

– Vi har ritat och projekterat all ventilation. Sen har ju vi levererat allt material ner till Moelvens fabrik i Säffle där modulerna monterats med liggande kanaler. Dem kopplar vi ihop sen och syr ihop vindar, schakt och lägenheter och gör kompletteringar med don.

 

”VI RINGDE PÅ TISDAGEN OCH
FICK DEM PÅ TORSDAGEN”

 

De cirka 200 lägenhetsmodulerna som kommer från Säffle-fabriken är Svanenmärkta och förberedda för smidig installation. I LSS-boendet, affärslokalen och förskolan i två plan görs all ventilation från grunden. Allt som utförs av entreprenörerna på projektet är Svanenmärkt, från materialval, till lim och återvinningsprocessen.

Emanuelsson VVS har gjort många projekt tillsammans med Moelven tidigare och den här gången, precis som vid en förskola som byggdes i Bålsta, är det Fredrik Deodorsson som är en av de ansvariga för platsledningen på projektet.

– Det ska bli roligt att arbeta tillsammans igen. Matthias och gänget är riktigt bra. Tidigare i projektet behövde vi till exempel måttbeställda kanaler till transformatorstationerna med väldigt kort varsel. Vi ringde på tisdagen och fick dem på torsdagen, precis innan håldäcken lades och byggdes igen. Det var otroligt bra, säger Fredrik Deodorsson och Matthias fyller i.

– Ja det var snabba ryck där men det löste sig ju fint. Jag håller med om att det blir kul att arbeta tillsammans igen. Moelven har alltid bra projekt för montörerna och det är duktiga grabbar som leder projektet. Det känns som ett väldigt kul jobb för oss!

97 NYA STUDENTLÄGENHETER I STOCKHOLM: ”SVANENMÄRKT PROJEKT”

Emanuelsson VVS utför ännu ett projekt tillsammans med Moelven. Den här gången rör det sig om ett flerbostadshus med lågt klimatavtryck och...

Läs Mer

MOELVEN: ”FÖRHOPPNINGEN ÄR ETT RENT PROTOKOLL”

I Uppsala installerar Emanuelssons Stockholmsfilial ventilationen till ett helt nytt långtidshotell. Med smidiga och välplanerade moduler flyter arbetet på bra för Emanuelsson...

Läs Mer

SUMBAT OCH BOBUR ÄR FÖRETAGETS SENASTE REKRYTERINGAR

Sumbat och Bobur började arbeta samtidigt och är de senaste rekryteringarna till Emanuelssons filial i Stockholm. Med erfarenhet inom VVS-yrket åker vännerna...

Läs Mer